Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  | 
  3. Blog
  4.  | Brexit2Business: bereid uw bedrijf voor op de brexit

Brexit2Business: bereid uw bedrijf voor op de brexit

Overgangsperiode: deal of no deal?

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Bent u ondernemer en doet u zaken met het Verenigd Koninkrijk? Lees hier wat u kunt doen en wat Tupelo Translations voor u kan betekenen. 

Laatste nieuws

Het VK en de EU lijken af te stevenen op een no deal-Brexit. Met het oog daarop heeft het VK een protocol opgesteld waarin in grote lijnen de douaneformaliteiten zijn uiteengezet: The Border with the European Union: Importing and Exporting Goods.

 

Handvatten

Met deze handvatten, uitgereikt door de IND, de Rijksoverheid en de Belastingdienst, kunt u nagaan welke maatregelen u voor uw bedrijf moet treffen:

 

 

Deal

Als er een brexit-deal komt, krijgen bedrijven tijdens de nationale overgangsperiode tot en met 31 december 2020 de tijd om zich voor te bereiden op de nieuwe handelsafspraken. Dit betekent dat er tot die datum vrij verkeer van goederen en personen is. Daarna zal blijken wat er verandert wat betreft de handel tussen het VK en Nederland en de EU.

 

Geen deal

Als er geen brexit-deal komt, moeten er allerlei overgangsregelingen worden afgesproken. Tevens wordt er een nationale overgangsperiode ingesteld tot en met 1 juli 2020. Als het de EU en het VK na die datum nog niet is gelukt regelingen te treffen, treden de regels van de Wereldhandelsorganisatie in werking.

 

Vertalingen

Het is nog steeds afwachten wat voor impact de brexit met of zonder deal voor u als bedrijf gaat betekenen. Wel hebben wij een idee over welke documenten u in een aantal situaties mogelijk moet laten vertalen.

 

AVG

Waar wordt uw data opgeslagen? Wij vertalen uw verwerkersovereenkomst, datalekkenprotocol, privacyverklaring, disclaimer of een AVG-toolkit.

 

Britse werknemers

Hebt u Britse werknemers in dienst? Staan ze al ingeschreven bij de Basisregistratie Personen? Wij verzorgen beëdigde vertalingen van bijvoorbeeld uittreksels uit de Basisregistratie Personen, verblijfsvergunningen, geboorteakten en meer.

 

Ondernemen in het VK

Bent u van plan een dochterbedrijf op te starten in Engeland? Wij helpen u met vertalingen van uw statuten, akte van oprichting, jaarrekening, voorwaarden en overeenkomsten.

 

Overeenkomsten en voorwaarden

Er zal veel nieuwe regelgeving van kracht worden. Als u zaken doet met ondernemingen in het VK zult u waarschijnlijk uw overeenkomsten en voorwaarden moeten aanpassen. Tupelo Translations kan u helpen met de vertalingen van uw algemene en overige voorwaarden, al uw overeenkomsten, zoals uw algemene betalings- en leveringsvoorwaarden, vervoersovereenkomsten, koopovereenkomsten, SLA-overeenkomsten, jaarrekeningen, verwerkersoveenkomsten, privacyverklaringen en statuten.

 

Artikelen

Brexit voor werkgevers, what to do?

“Er wonen op dit moment ongeveer 45.000 mensen met de Britse nationaliteit in Nederland. De helft van die Britten in Nederland werkt ook in Nederland. Als Europees burger mochten zij zonder belemmering wonen en werken in Nederland. Tijdens de overgangsperiode kon dat ook nog, maar na de brexit hebben zij een nieuwe verblijfsvergunning nodig. Wat moet u nu en later doen als u burgers van het Verenigd Koninkrijk in dienst heeft of wilt nemen? En hoe zit het met Nederlanders in Groot-Brittannië?” Lees meer.

 

Overzicht

In ons overzicht hieronder vindt u nog meer teksten waarvan u mogelijk een vertaling nodig hebt. Of vraag meteen een offerte aan.

Wat hebt u nodig?

Zit uw tekst er niet bij? Wees niet getreurd, wij hebben meer in onze mars! Vraag een offerte aan en wij laten u spoedig weten of wij u van dienst kunnen zijn.

Overgangs - periode: deal of no deal?

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Waarom u voor ons kiest

  • EN-NL / NL-EN
  • Juridisch
  • Beëdigd
  • Ervaren
  • Kwaliteit
  • Advies

Spoedvertaling

Wij begrijpen dat u soms dezelfde dag of avond nog een vertaling nodig hebt. Wij zullen er dan ook alles aan doen om u te huIp te schieten. Voor deze spoedvertalingen berekenen we een urgentietarief van 25% bovenop het normale tarief.