Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  | 
  3. Blog
  4.  | Much Ado About Brexit

Much Ado About Brexit

Help! Ik doe zaken met het VK!
Lees wat wij voor u kunnen betekenen.
Eerste Hulp bij Brexit voor Burgers!
In onze blog leest u wat voor documenten wij vertalen.
Week 26 - 28 juni t/m 4 juli 2021

4 juli 2021

“Brexit-dip” is al aan het wegebben: Londen heeft opnieuw de grootste aandelenbeurs van Europa

“Na de brexit was Londen een tijdlang van de troon gestoten door Amsterdam als Europa’s grootste handelscentrum. Minder dan zes maanden later is de Britse hoofdstad alweer terug.”

 

3 juli 2021

Meer dan 5 miljoen EU-burgers krijgen verblijfsstatus na brexit

“De Britse autoriteiten hebben meer dan 6 miljoen aanvragen gekregen van Europese burgers die na de brexit in het Verenigd Koninkrijk willen blijven. 5,1 miljoen daarvan zijn goedgekeurd, zei het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken vrijdag, dat spreekt van een “succes”.”

 

2 juli 2021

Hema doet een eigen Brexit: geen stroopwafels en rookworstchips meer voor de Britten

“De zes Britse Hema-filialen gaan eind deze zomer dicht. Dat is de eerste concrete maatregel binnen een nieuwe strategie. Na jaren van internationale uitbreiding richt Hema zich weer op de ‘thuismarkt’: Nederland, België en Frankrijk.”

 

1 juli 2021

Europese Commissie en Britse regering verijdelen ‘worstjesoorlog’

“De Europese Commissie stemt toe dat ook de komende drie maanden nog gekoelde vleesbereidingen vanuit Groot-Brittannië naar Noord-Ierland kunnen worden verscheept. Dat heeft vicevoorzitter Maros Sefcovic woensdag aangekondigd. Daarmee is het perspectief op een zogenaamde ‘worstjesoorlog’ tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk voorlopig van de baan.”

 

30 juni 2021

KPN, T-Mobile en Vodafone: ‘Voorlopig geen roamingkosten ondanks Brexit’

“Hoewel enkele Britse telecomproviders de regels voor roaming in de Europese Unie weer strenger maken, hoeven Nederlanders zich geen zorgen te maken. De drie grootste aanbieders van mobiele telefonie in Nederland hebben geen plannen om extra kosten te rekenen als klanten naar het Verenigd Koninkrijk reizen en daar bellen. KPN, T-Mobile en Vodafone houden daarmee vast aan hun belofte van begin dit jaar dat er voorlopig niets verandert ondanks de brexit.”

 

29 juni 2021

Britse aandelen in uitverkoop na Brexit

“Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU leidt niet alleen tot een verscheurd land en stapels papierwerk aan de grens. Sinds de Brexit wemelt het ook van de koopjes op de Britse beurs. De London Stock Exchange bleef in dertig jaar tijd niet zo erg achter bij de wereldwijde aandelenmarkten als nu, meldt het FD.”

 

28 juni 2021

Britse bedrijven hebben nog steeds veel last van Brexit: ruim kwart geeft aan dat omzet is gedaald

“Een derde van de Britse bedrijven heeft een halfjaar na de Brexit minder klanten uit de Europese Unie. Veel bedrijven zijn Europese klandizie kwijtgeraakt omdat het niet lukt om goederen als voedsel te exporteren, of omdat consumenten niet willen betalen voor de extra inklaringskosten. Britse bedrijven klagen verder over een tekort aan geschikt personeel.”

Week 25 - 21 t/m 27 juni 2021

27 juni 2021

Nederlandse kapitaalmarkt profiteert sterk van Brexit

“Maar het uittreden van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie heeft vooralsnog niet voor een grote verhuizing van personen en banen vanuit Londen naar Nederland gezorgd. Vooral topfuncties werden elders in de EU ingevuld, aldus Stichting Capital Amsterdam.”

 

26 juni 2021

De Britten verloren het meest aan de Brexit – aldus Brussel

“Deze week vijf jaar geleden werd het Brexit-referendum gehouden. Volgens de cijfers verloren de Britten het meest aan handel. Of juicht de EU te vroeg?”

 

25 juni 2021

De balans na vijf jaar Brexit

“Vijf jaar later wordt de balans opgemaakt. Voor groentenexporteurs is het er niet makkelijker op geworden. Door Brexit is het veel moeilijker voor Europeanen om naar het Verenigd Koninkrijk te gaan. Een Britse teler vertelt dat de balans tussen vraag en aanbod, als het gaat om werk, scheef is. Vorige week ging een bestelling aardbeien niet door, omdat hij niemand had die de aardbeien wilde plukken. De Britten zoeken naar dertigduizend plukkers, honderdduizend man horeca-personeel en dertienduizend vrachtwagenchauffeurs.”

 

25 juni 2021

Fiscale gevolgen brexit voor de werkgever en werknemer

“Brexit heeft gevolgen voor de loon- en inkomstenbelasting en sociale zekerheidspositie van werknemers, die in de EU-lidstaten en het Verenigd Koninkrijk (VK) werken. In een bijlage van de Nieuwsbrief Loonheffingen 2021 legt de Belastingdienst uit wat de wijzigingen zijn.”

 

24 juni 2021

Vijf jaar Brexit – Wat is de balans?

“Vijf jaar geleden hoorden we op deze ochtend dat het Verenigd Koninkrijk na bijna een halve eeuw zijn lidmaatschap opzegt van de Europese Unie en kiest voor vrijheid en soevereiniteit. Hoe denken de kiezers die toen hun stem uitbrachten in dat omstreden referendum nu over Brexit? Correspondent Lia van Bekhoven blikt terug en kijkt hoe het gaat met de Britten.”

 

24 juni 2021

Vijf jaar na referendum: ‘In verschillende sectoren zie je dat de brexit tot problemen leidt’

“Vijf jaar geleden koos een nipte meerderheid voor de brexit. Na jarenlang gesoebat over een nieuwe deal tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie werd het vertrek uit de EU dan ook echt een feit. Dat betekent echter niet dat we van al die perikelen af zijn, zegt Rem Korteweg, brexitdeskundige van het instituut Clingendael. “Overal, in verschillende sectoren, zie je dat de brexit tot problemen leidt”, zegt hij in Goedemorgen Nederland op NPO 1.”

 

23 juni 2021

Vijf jaar brexit samengevat: van referendum tot handelsakkoord

“Op 23 juni 2016 gaat een schok door Europa. Tegen de verwachtingen in stemmen de Britten vóór de brexit. Van het uitschrijven van het referendum via eindeloos gesteggel naar het handelsakkoord.”

 

23 juni 2021

Op weg naar een Netflix-Brexit? Europese Unie wil flink snijden in aanbod van tv-series uit Verenigd Koninkrijk

“Peaky Blinders, Top Gear, Downton Abbey of The Crown. Stuk voor stuk series van Britse makelij die ook ver buiten het Verenigd Koninkrijk potten breken. Al bestaat de kans dat ze binnenkort minder makkelijk bij ons te zien zijn. De Europese Unie wil optreden tegen de “onevenredige” hoeveelheid Brits tv- en filmmateriaal die in Europa wordt vertoond.”

 

22 juni 2021

Brexit doet pijn: Britten exporteren bijna 25% minder drank en voedingsproducten naar Nederland

“De Britse export van levensmiddelen en dranken naar de Europese Unie is in het eerste kwartaal van dit jaar met 1,4 miljard pond gedaald. De export van voeding en drank naar Nederland zakte met bijna een kwart. De Britse branche-organisatie voor levensmiddelen vreest dat dit een blijvend gevolg is van de Brexit.”

 

21 juni 2021

Britse oud-Lagerhuisvoorzitter Bercow stapt over naar oppositiepartij Labour

“John Bercow, de voormalige voorzitter van het Britse Lagerhuis, is van de Conservatieve Partij van premier Johnson overgestapt naar oppositiepartij Labour. Bercow maakte het besluit, dat hij enkele weken geleden heeft genomen, vandaag wereldkundig in een interview met de krant The Observer.”

 

21 juni 2021

EU bereikt overeenkomst over data delen met het Verenigd Koninkrijk

“De Europese Unie heeft overeenstemming bereikt over data delen met het Verenigd Koninkrijk. Na de Brexit waren hier op basis van tijdelijke besluiten mogelijkheden toe, maar nu is er meer duidelijkheid over de lange termijn.”