Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  | 
  3. Blog
  4.  | EHBB: Eerste Hulp Bij Brexit voor Burgers

EHBB: Eerste Hulp Bij Brexit voor Burgers

Bent u een Brits burger woonachtig in Nederland, of een Nederlander woonachtig in het VK, dan moet u voor en na de brexit duizend-en-een dingen geregeld hebben. Daarom willen we u in deze blog wat meer inzicht geven in waar u mee te maken kunt krijgen na de brexit en wat Tupelo Translations daarin voor u kan betekenen.

 

Nederland of het VK

Woont u in Nederland en komt u uit Engeland, Wales, Schotland of Noord-Ierland? Of bent u een van de 100.000 Nederlanders die in het VK woont? Dan hebt u tot en met 31 januari 2020 het recht om in Nederland of het VK te wonen, werken of studeren. Maar wat gebeurt er na die datum? Behoudt u dan dezelfde rechten of zullen deze veranderen? Wat moet u doen om uw verblijf veilig te stellen? Om antwoord te geven op al deze vragen en meer verstrekken de IND en de Rijksoverheid op hun websites informatie hierover voor Britten in Nederland en voor Nederlanders in het VK.  

 

Deal

Het VK stapt uiterlijk 1 februari 2020 uit de EU. Als het Britse parlement instemt met een brexit-deal, dan wordt er een nationale overgangsperiode ingesteld, die zal lopen tot en met 31 december 2020. Deze kan eenmalig worden verlengd met twee jaar tot en met uiterlijk 31 december 2022. Gedurende deze periode behoudt u dezelfde rechten als nu. En ook daarna zal er volgens de IND weinig voor u veranderen. Hierover wordt meer verteld op de brexitpagina van de IND. Wel hebt u na deze periode een verblijfsvergunning nodig. U wordt vanzelf door de IND uitgenodigd hiervoor een aanvraag in te dienen.

 

Geen deal

Het VK stapt 1 februari 2020 uit de EU. Het VK en de EU hebben daarna tot einde 2020 de tijd om tot een een handelsovereenkomst te komen. Lukt dit niet, dan worden de handelsregels van de WTO van kracht. Als u van en naar het VK wilt reizen, hebt u een paspoort nodig.
Ondertussen hebt u waarschijnlijk een brief van de IND ontvangen die geldt als tijdelijke verblijfsvergunning. Deze vergunning hebt u nu nog niet nodig, maar wel als de overgangsperiode daadwerkelijk is ingegaan. Bewaar deze brief dan ook goed!

 

Deal of geen deal

Deal of geen deal, gedurende de overgangsperiode zullen alle Britse burgers in Nederland per brief worden uitgenodigd een aanvraag voor een verblijfsvergunning in te dienen. Dit zal gefaseerd worden uitgevoerd. Vraag dan ook pas een verblijfsvergunning aan na ontvangst van deze uitnodiging.

 

Vertalingen

Pas nadat de brexit een feit is, zal blijken wat u voor uw verblijf moet regelen en wat voor documentatie u daarvoor nodig hebt. Wij kunnen ons echter indenken dat u beëdigde vertalingen van allerlei soorten akten nodig hebt, afhankelijk van de reden van uw verblijf in Nederland. Daarom hebben wij hieronder de meest aangevraagde vertaalverzoeken voor u op een rijtje gezet, zodat u weet wat u kunt verwachten. Hebt u daarna nog vragen, dan staan wij u graag te woord, want wij weten wat te doen in geval van EHBB:

Breathe in, Relax, Exhale and hire an eXpert In case of Translations!

Lees ook:
onze blog over Brexit2Business. Bent u ondernemer en doet u zaken met het Verenigd Koninkrijk? Hier leest u wat kunt doen en wat Tupelo Translations voor u kan betekenen. 

Wat hebt u nodig?

Zit uw tekst er niet bij? Wees niet getreurd, wij hebben meer in onze mars! Vraag een offerte aan en wij laten u spoedig weten of wij u van dienst kunnen zijn.

Waarom u voor ons kiest

  • EN-NL / NL-EN
  • Juridisch
  • Beëdigd
  • Ervaren
  • Kwaliteit
  • Advies

Spoedvertaling

Wij begrijpen dat u soms dezelfde dag of avond nog een vertaling nodig hebt. Wij zullen er dan ook alles aan doen om u te huIp te schieten. Voor deze spoedvertalingen berekenen we een urgentietarief van 25% bovenop het normale tarief.