Selecteer een pagina

Geboorteakte

Geboorteakte

Een geboorteakte is een schriftelijk bewijs dat u uw kind binnen drie dagen na de geboorte hebt aangegeven bij de burgerlijke stand. Hierin staan de voornaam of voornamen, achternaam en het geslacht van uw kind, de datum en het tijdstip van geboorte, de (geboorte)gegevens van de ouders en de aangever van het kind.

Waar vraagt u dit document aan?

U vraagt een geboorteakte aan bij de gemeente waar uw kind is ingeschreven. Dit kan eenvoudig online. Hiervoor hebt u een DigiD nodig. Als u nog geen DigiD hebt, dan kunt u die online aanvragen.

 

Wat kost een vertaling?

De kosten voor de beëdigde vertaling van een standaard geboorteakte zijn 45 euro inclusief btw. Dit bedrag is exclusief een apostille- of legalisatiestempel en eventuele aangetekende verzendkosten. U kunt uw vertaling ook op afspraak ophalen. Als u meerdere akten ter vertaling nodig hebt, hanteren we een kortingstarief.

 

Wanneer is de vertaling klaar?

De beëdigde vertaling kan uiterlijk binnen twee werkdagen na ontvangst van uw betaling per aangetekende post worden verstuurd, mits u geen apostille- of legalisatiestempel nodig hebt. Houd er rekening mee dat u moet tekenen voor ontvangst. In Nederland ontvangt u aangetekende poststukken de volgende werkdag. Dit varieert voor poststukken naar het buitenland.

 

Checklist beëdigde vertalingen

Wilt u meer weten over een apostille- of legalisatiestempel van de rechtbank of over beëdigde vertalingen? Wij hebben een lijst opgesteld waarin wij de meest gestelde vragen over deze onderwerpen beantwoorden.

 

Veelgestelde vragen

Hebt u na het lezen van deze informatie nog meer vragen? Dan kunt u terecht op onze pagina met veelgestelde vragen.

Wij vertalen niet alleen voor u, wij denken met u mee.

Meer vertalingen

Hebt u nog meer of andere teksten die vertaald moeten worden? Wij verzorgen juridische vertalingen, beëdigde vertalingen en algemene vertalingen.

Spoedvertaling

Wij begrijpen dat u soms dezelfde dag of avond nog een vertaling nodig hebt. Wij zullen er dan ook alles aan doen om u zo snel als mogelijk te huIp te schieten. 

Ontvang een offerte
en planning!

Waarom u voor ons kiest

  • EN-NL / NL-EN
  • Juridisch
  • Beëdigd
  • Ervaren
  • Kwaliteit
  • Advies

Dit is wat klanten over ons zeggen:

No Testimonial Found!
Nieuwsgierig over wat ons bezighoudt? Lees hier onze blogs!
Checklist beëdigde vertalingen

Checklist beëdigde vertalingen

Hebt u een beëdigde vertaling nodig van een geboorteakte, statuten of andere officiële documenten, maar u weet gewoon niet waar te beginnen? Met deze Checklist beëdigde vertalingen willen we u het leven wat aangenamer maken en u de weg wijzen in de wereld van de...

Lees meer
De beëdigd vertaler

De beëdigd vertaler

Een aanvraag van een visum voor Groot-Brittannië of Canada, van een Engels paspoort voor een in Nederland geboren kind van Britse ouders of voor het afwikkelen van een nalatenschap. Voor deze en meer situaties hebt u waarschijnlijk beëdigde vertalingen van officiële...

Lees meer
EHBB: Eerste Hulp Bij Brexit voor Burgers

EHBB: Eerste Hulp Bij Brexit voor Burgers

Bent u een Brits burger woonachtig in Nederland, of een Nederlander woonachtig in het VK, dan moet u voor en na de brexit duizend-en-een dingen geregeld hebben. Daarom willen we u in deze blog wat meer inzicht geven in waar u mee te maken kunt krijgen na de brexit en...

Lees meer

Benieuwd naar de kosten van een vertaling van uw erkenningsakte?

Wij vertalen niet alleen voor u, wij denken met u mee.