Selecteer een pagina
 1. Home
 2.  | 
 3. Vertaaldiensten
 4.  | 
 5. Beëdigde vertalingen
 6.  | Echtscheidingsakte

Echtscheidingsakte

Echtscheidings-
akte

Een echtscheidingsakte is een schriftelijk bewijs van een echtscheiding. Hierin worden de namen van de echtgenoten, gegevens over de huwelijksvoltrekking, de geslachtsnaam na echtscheiding en overige gegevens vermeld.

Waar vraagt u dit document aan?

U vraagt een echtscheidingsakte aan bij de gemeente waar uw bent getrouwd. Dit kan eenvoudig online. Hiervoor hebt u een DigiD nodig. Als u die nog geen DigiD hebt, dan kunt u die online aanvragen.

 

Wat kost een vertaling?

De kosten voor de beëdigde vertaling van een standaard akte van de burgerlijke stand zijn 45 euro inclusief btw. Dit bedrag is exclusief een apostille- of legalisatiestempel en eventuele aangetekende verzendkosten. U kunt uw beëdigde vertaling ook op afspraak ophalen. Als u meerdere akten ter vertaling nodig hebt, hanteren we een kortingstarief.

 

Wanneer is de vertaling klaar?

De beëdigde vertaling kan uiterlijk binnen twee werkdagen na ontvangst van uw betaling per aangetekende post worden verstuurd, mits u geen apostille- of legalisatiestempel nodig hebt. Houd er rekening mee dat u moet tekenen voor ontvangst. In Nederland ontvangt u aangetekende poststukken de volgende werkdag. Dit varieert voor poststukken naar het buitenland.

 

Checklist beëdigde vertalingen

Wilt u meer weten over een apostille- of legalisatiestempel van de rechtbank of over beëdigde vertalingen? Wij hebben een lijst opgesteld waarin wij de meest gestelde vragen over deze onderwerpen beantwoorden.

 

Veelgestelde vragen

Hebt u na het lezen van deze informatie nog meer vragen? Dan kunt u terecht op onze pagina met veelgestelde vragen.

Wij vertalen niet alleen voor u, wij denken met u mee.

Meer vertalingen

Hebt u nog meer of andere teksten die vertaald moeten worden? Wij verzorgen juridische vertalingen, beëdigde vertalingen en algemene vertalingen.

Spoedvertaling

Wij begrijpen dat u soms dezelfde dag of avond nog een vertaling nodig hebt. Wij zullen er dan ook alles aan doen om u zo snel als mogelijk te huIp te schieten. 

Ontvang een offerte
en planning!

Waarom u voor ons kiest

 • EN-NL / NL-EN
 • Juridisch
 • Beëdigd
 • Ervaren
 • Kwaliteit
 • Advies

Dit is wat klanten over ons zeggen:

“Gestrand in het buitenland omdat ik mijn paspoort was verloren, heb ik de hulp van Tupelo Translations ingeroepen. Bianca heeft me uitstekend geholpen met een nauwkeurige, beëdigde vertaling van mijn Nederlandse verblijfsvergunning. Toen het erop leek dat het buitenlandse postbedrijf de vertaling niet op tijd zou gaan leveren, heeft Bianca me alvast een elektronische versie gemaild. Ik heb goede hoop dat mede door haar alles goed komt.”

Ms Henshaw Beëdigde vertaling
Ms Henshaw

“Voor mijn werkgever in Taiwan heeft Bianca op professionele en efficiënte wijze een beëdigde vertaling verzorgd. Ze heeft uitgelegd welke stappen er moesten worden genomen voor het verkrijgen van legalisaties bij zowel de rechtbank, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Taiwanese Ambassade. Vervolgens heeft ze dit voor ons verzorgd. Ik raad haar iedereen aan die een beëdigde vertaling nodig heeft.”

Ms Chang Beëdigde vertaling
Ms Chang

“Bianca is erg snel, goed en dat voor het betere tarief in Nederland. Ze heeft verstand van zaken en ik raad haar daarom aan voor alles wat met vertalen te maken heeft.”

Particulier Beëdigde vertaling
Particulier

“Bianca beantwoordde al mijn e-mails zeer snel en was erg behulpzaam. Binnen één dag vertaalde ze mijn document, verzorgde ze de apostille en verstuurde ze de vertaling per aangetekende post. Ze werkt efficiënt en haar diensten zijn scherp geprijsd. Ik zal zeker weer gebruikmaken van haar diensten en raad haar van harte aan.”

Ms Boer CBE Languages
Ms Boer

“Ik moest 4 documenten laten vertalen van het Nederlands naar het Engels en elke keer heeft Bianca hoogwaardig werk afgeleverd. Ze is snel en efficiënt en ik zal haar zonder twijfel zo weer inschakelen.”

Ms Holland Beëdigde vertaling
Ms Holland

“Bianca is een professionele en ervaren vertaler die redelijke tarieven hanteert en snel werk levert. Ze reageerde snel op mijn berichten en gaf geduldig uitleg over de telefoon. In tegenstelling tot andere vertalers legt zij duidelijk uit hoe alles in zijn werk gaat en op welke uitzonderingen je moet letten. Ik raad haar ten zeerste aan en zal haar in de toekomst absoluut weer inschakelen!”

Ms Chan Beëdigde vertaling
Ms Chan

“Bianca Wijnstekers-Handy en Tupelo translations zijn een van de beste en efficiëntste vertaalbureaus en ik raad haar beëdigde diensten dan ook van harte aan.”

Mr Thomas Beëdigde vertaling
Mr Thomas

“Tupelo Translations levert snel en op professionele wijze. Bianca, de eigenaar, leverde binnen één werkdag een tot in de puntjes verzorgde vertaling. Ik raad haar vertaaldiensten van harte aan. Indien nodig schakel ik haar absoluut weer in.”

Mr Devis Beëdigde vertaling
Mr Devis
Nieuwsgierig over wat ons bezighoudt? Lees hier onze blogs!
Checklist beëdigde vertalingen

Checklist beëdigde vertalingen

Hebt u een beëdigde vertaling nodig van een geboorteakte, statuten of andere officiële documenten, maar u weet gewoon niet waar te beginnen? Met deze Checklist beëdigde vertalingen willen we u het leven wat aangenamer maken en u de weg wijzen in de wereld van de...

Lees meer
De beëdigd vertaler

De beëdigd vertaler

Een aanvraag van een visum voor Groot-Brittannië of Canada, van een Engels paspoort voor een in Nederland geboren kind van Britse ouders of voor het afwikkelen van een nalatenschap. Voor deze en meer situaties hebt u waarschijnlijk beëdigde vertalingen van officiële...

Lees meer
EHBB: Eerste Hulp Bij Brexit voor Burgers

EHBB: Eerste Hulp Bij Brexit voor Burgers

Bent u een Brits burger woonachtig in Nederland, of een Nederlander woonachtig in het VK, dan moet u voor en na de brexit duizend-en-een dingen geregeld hebben. Daarom willen we u in deze blog wat meer inzicht geven in waar u mee te maken kunt krijgen na de brexit en...

Lees meer

Benieuwd naar de kosten van een vertaling van uw beschikking?

Wij vertalen niet alleen voor u, wij denken met u mee.