Selecteer een pagina
 1. Home
 2.  | 
 3. Vertaaldiensten
 4.  | 
 5. Beëdigde vertalingen
 6.  | Verblijfsvergunning

Verblijfsvergunning

Verblijfsvergunning

Voor verschillende persoonlijke situaties bestaan verschillende verblijfsvergunningen. De top 5 van verblijfsvergunningen die Tupelo Translations het meest vertaalt, bestaat uit die:

 

 1. voor onbepaalde tijd
 2. voor verblijf als familie- of gezinslid (van een burger van de EU)
 3. als EU-langdurig ingezetene
 4. als student
 5. voor arbeid als kennismigrant

Waar vraagt u deze vergunning aan?

U moet een aanvraag tot een verblijfsvergunning indienen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Lees meer over de vervolgstappen die u na ontvangst van uw verblijfsvergunning moet nemen (pagina 2 onder het kopje ‘Wat moet u nu doen?’).

 

Wat kost een vertaling?

De kosten voor de beëdigde vertaling van een verblijfsvergunning zijn 25 euro inclusief btw. Dit bedrag is exclusief een apostille- of legalisatiestempel en eventuele aangetekende verzendkosten. U kunt uw beëdigde vertaling ook op afspraak ophalen. Als u meerdere vergunningen ter vertaling nodig hebt, hanteren we een kortingstarief.

 

Wanneer is de vertaling klaar?

De beëdigde vertaling kan uiterlijk binnen twee werkdagen na ontvangst van uw betaling per aangetekende post worden verstuurd, mits u geen apostille- of legalisatiestempel nodig hebt. Houd er rekening mee dat u moet tekenen voor ontvangst. In Nederland ontvangt u aangetekende poststukken de volgende werkdag. Dit varieert voor poststukken naar het buitenland.

 

Checklist beëdigde vertalingen

Wilt u meer weten over een apostille- of legalisatiestempel van de rechtbank of over beëdigde vertalingen? Wij hebben een lijst opgesteld waarin wij de meest gestelde vragen over deze onderwerpen beantwoorden.

 

Veelgestelde vragen

Hebt u na het lezen van deze informatie nog meer vragen? Dan kunt u terecht op onze pagina met veelgestelde vragen.

Wij vertalen niet alleen voor u, wij denken met u mee.

Meer vertalingen

Hebt u nog meer of andere teksten die vertaald moeten worden? Wij verzorgen juridische vertalingen, beëdigde vertalingen en algemene vertalingen.

Spoedvertaling

Wij begrijpen dat u soms dezelfde dag of avond nog een vertaling nodig hebt. Wij zullen er dan ook alles aan doen om u zo snel als mogelijk te huIp te schieten. 

  Ontvang een offerte
  en planning!

  Waarom u voor ons kiest

  • EN-NL / NL-EN
  • Juridisch
  • Beëdigd
  • Ervaren
  • Kwaliteit
  • Advies

  Dit is wat klanten over ons zeggen:

  “Gestrand in het buitenland omdat ik mijn paspoort was verloren, heb ik de hulp van Tupelo Translations ingeroepen. Bianca heeft me uitstekend geholpen met een nauwkeurige, beëdigde vertaling van mijn Nederlandse verblijfsvergunning. Toen het erop leek dat het buitenlandse postbedrijf de vertaling niet op tijd zou gaan leveren, heeft Bianca me alvast een elektronische versie gemaild. Ik heb goede hoop dat mede door haar alles goed komt.”

  Ms Henshaw Beëdigde vertaling
  Ms Henshaw

  “Voor mijn werkgever in Taiwan heeft Bianca op professionele en efficiënte wijze een beëdigde vertaling verzorgd. Ze heeft uitgelegd welke stappen er moesten worden genomen voor het verkrijgen van legalisaties bij zowel de rechtbank, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Taiwanese Ambassade. Vervolgens heeft ze dit voor ons verzorgd. Ik raad haar iedereen aan die een beëdigde vertaling nodig heeft.”

  Ms Chang Beëdigde vertaling
  Ms Chang

  “Bianca is erg snel, goed en dat voor het betere tarief in Nederland. Ze heeft verstand van zaken en ik raad haar daarom aan voor alles wat met vertalen te maken heeft.”

  Particulier Beëdigde vertaling
  Particulier

  “Bianca beantwoordde al mijn e-mails zeer snel en was erg behulpzaam. Binnen één dag vertaalde ze mijn document, verzorgde ze de apostille en verstuurde ze de vertaling per aangetekende post. Ze werkt efficiënt en haar diensten zijn scherp geprijsd. Ik zal zeker weer gebruikmaken van haar diensten en raad haar van harte aan.”

  Ms Boer CBE Languages
  Ms Boer

  “Ik moest 4 documenten laten vertalen van het Nederlands naar het Engels en elke keer heeft Bianca hoogwaardig werk afgeleverd. Ze is snel en efficiënt en ik zal haar zonder twijfel zo weer inschakelen.”

  Ms Holland Beëdigde vertaling
  Ms Holland

  “Bianca is een professionele en ervaren vertaler die redelijke tarieven hanteert en snel werk levert. Ze reageerde snel op mijn berichten en gaf geduldig uitleg over de telefoon. In tegenstelling tot andere vertalers legt zij duidelijk uit hoe alles in zijn werk gaat en op welke uitzonderingen je moet letten. Ik raad haar ten zeerste aan en zal haar in de toekomst absoluut weer inschakelen!”

  Ms Chan Beëdigde vertaling
  Ms Chan

  “Bianca Wijnstekers-Handy en Tupelo translations zijn een van de beste en efficiëntste vertaalbureaus en ik raad haar beëdigde diensten dan ook van harte aan.”

  Mr Thomas Beëdigde vertaling
  Mr Thomas

  “Tupelo Translations levert snel en op professionele wijze. Bianca, de eigenaar, leverde binnen één werkdag een tot in de puntjes verzorgde vertaling. Ik raad haar vertaaldiensten van harte aan. Indien nodig schakel ik haar absoluut weer in.”

  Mr Devis Beëdigde vertaling
  Mr Devis
  Nieuwsgierig over wat ons bezighoudt? Lees hier onze blogs!
  Brexit2Business: bereid uw bedrijf voor op de brexit

  Brexit2Business: bereid uw bedrijf voor op de brexit

  Wat gaat het worden: een zachte of een harde brexit? Wat de uitkomst ook zal zijn, u zult de betrekkingen met uw zakenpartners in het VK moeten gaan herzien, als u dit niet al hebt gedaan, want dat er nieuwe regelgeving gaat worden ingevoerd, is evident. In ons...

  Lees meer
  Checklist beëdigde vertalingen

  Checklist beëdigde vertalingen

  Hebt u een beëdigde vertaling nodig van een geboorteakte, statuten of andere officiële documenten, maar u weet gewoon niet waar te beginnen? Met deze Checklist beëdigde vertalingen willen we u het leven wat aangenamer maken en u de weg wijzen in de wereld van de...

  Lees meer
  EHBB: Eerste Hulp Bij Brexit voor Burgers

  EHBB: Eerste Hulp Bij Brexit voor Burgers

  Bent u een Brits burger woonachtig in Nederland, of een Nederlander woonachtig in het VK, dan moet u voor en na de brexit duizend-en-een dingen geregeld hebben. Daarom willen we u in deze blog wat meer inzicht geven in waar u mee te maken kunt krijgen na de brexit en...

  Lees meer

  Benieuwd naar de kosten van uw aanslag inkomstenbelasting?

  Wij vertalen niet alleen voor u, wij denken met u mee.